Τετάρτη 16 Απριλίου 2008

Οδηγός ΣΕΠ 2008




























Οδηγός Σ.Ε.Π (Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού) 2008

(για μαθητές Γ' Γυμνασίου & Α' Λυκείου)

Κυριακή 13 Απριλίου 2008

Βιοχημεία, βιοτεχνολογία, δύο νέες επιστήμες





Για τα επιστημονικά επαγγέλματα του βιοχημικού και του βιοτεχνολόγου ενημερώθηκαν οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Αρμενίου, στη διάρκεια εκπαιδευτικής επίσκεψης του σχολείου στο αντίστοιχο τμήμα της εδρεύουσας στη Λάρισα, Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

* Η επίσκεψη και η σχετική ενημέρωση - που έγινε στους μαθητές από τον επίκουρο καθηγητή της σχολής κ. Κων/νο Σταθόπουλο και την υπ. διδάκτορα του τμήματος κ. Ευαγ. Κουτσογιαννούλη και είχε τον χαρακτήρα της «ημερίδας σπουδών» - ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο εφαρμογής του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΣΕΠ) με την οπτική του φύλου και ειδικότερα στο πρόγραμμα του ΑΠΘ με τον τίτλο «Καλλιρρόη», που υλοποιείται με συντονίστρια εκ μέρους του ΚΕΣΥΠ Λάρισας την κ. Νίνα Γαλάνη και υπεύθυνο για το Γυμνάσιο και Λύκειο Αρμενίου τον καθηγητή του σχολείου κ. Χάρη Ανδρεόπουλο.



Τρίτη 1 Απριλίου 2008

Αεροπόρος θα γενώ...


Εκπαιδευτική επίσκεψη στην 110 Πτέρυγα Μάχης


Για τα επαγγέλματα του αξιωματικού και υπαξιωματικού της Πολεμικής μας Αεροπορίας και την αρχή της ισοτιμίας που διέπει τις εργασιακές σχέσεις των στελεχών, ανεξαρτήτως του φύλου, ενημερώθηκαν οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Αρμενίου, στη διάρκεια εκπαιδευτικής επίσκεψης του σχολείου στην 110 Πτέρυγα Μάχης της πόλης μας.

Η επίσκεψη και η σχετική ενημέρωση - που έγινε στους μαθητές από τον διοικητή της 346 Μοίρας της 110 Π.Μ. αντισμήναρχο κ. Παπαδημητρίου και τον υποσμηναγό κ. Αυγερινό και είχε τον χαρακτήρα της «ημέρας σταδιοδρομίας» - ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο εφαρμογής του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού με την οπτική του φύλου και ειδικότερα στο πρόγραμμα του ΑΠΘ με τον τίτλο «Καλλιρρόη», που υλοποιείται με συντονίστρια εκ μέρους του ΚΕΣΥΠ Λάρισας την κ. Νίνα Γαλάνη και υπεύθυνο καθηγητή για το Γυμνάσιο και Λύκειο Αρμενίου τον κ. Χάρη Ανδρεόπουλο.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν πλήρη ενημέρωση για τις διαδικασίες εισαγωγής στις ανώτατες (Ικάρων) και ανώτερες σχολές (ΣΤΥΑ, ΣΥΔ) της Πολεμικής μας Αεροπορίας, τις υψηλού επιπέδου σπουδές και την άρτια στρατιωτική αγωγή που παρέχουν στους σπουδαστές τους και την άμεση επαγγελματική τους αποκατάσταση, ενώ ειδική αναφορά έγινε για το γεγονός ότι καριέρα στη Πολεμική μας Αεροπορία κάνουν ήδη και γυναίκες ακόμη και ως ιπτάμενες αξιωματικοί. Μια εκ των γυναικών, μάλιστα, που απεφοίτησαν από το τμήμα Ιπταμένων της Σχολής Ικάρων υπηρετεί στην 346 Μοίρα, στη Λάρισα.

Τους μαθητές συνόδευαν, μαζί με τον υπεύθυνο του προγράμματος, και οι καθηγήτριες κ.κ. Σοφία Παπαδοπούλου και Ευμορφία Μωϋσιάδου.