Κυριακή 4 Μαΐου 2008

Οι "μικροί μηχανικοί" του Γυμνασίου Αρμενίου


ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ!

Τα ταλέντα τους στις κατασκευές ξεδίπλωσαν οι μαθητές της Α’ και Β’ τάξης των Γυμνασίου Αρμενίου, στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας.

Η Τεχνολογία δεν ανήκει στα «παραδοσιακά» μαθήματα αλλά αποτελεί ένα αντικείμενο στο οποίο αποκρυσταλλώνεται μια νέα εκπαιδευτική φιλοσοφία. Το μάθημα στοχεύει στη καλλιέργεια πρακτικών ικανοτήτων που αναπτύσσονται κατά το στάδιο κατασκευής των διαφόρων αντικειμένων από τον μαθητή, έτσι οι μαθητές των δύο σχολείων, με την καθοδήγηση του καθηγητή τους, τεχνολόγου και θεολόγου, κ. Χάρη Ανδρεόπουλου, αξιοποιώντας τα πολυσύνθετα ταλέντα τους και εξωτερικεύοντας ο καθένας το μεράκι τους πραγματοποίησαν εντυπωσιακές κατασκευές ομοιωμάτων ιερών ναών, μοναστηριών, αυτοκινήτων, αεροπλάνων, τρένων, κατοικιών - πολυκατοικιών, γεφυρών, κλπ.

* Παράλληλα οι μαθητές μέσω της εργασίας αλλά και της θεωρητικής διδασκαλίας απέκτησαν εμπειρία και γνώσεις στη μεθοδολογία επίλυσης τεχνολογικών προβλημάτων. Και επειδή οι τεχνολογικές γνώσεις αυτές σχετίζονται άμεσα με την αξιοποίηση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και του διαδικτύου, δημιούργησαν, με τη βοήθεια του καθηγητή τους, και το παρόν ιστολόγιο, τόσο για την παρουσίαση των εργασιών τους, όσο και ευρύτερα των δραστηριοτήτων του σχολείου τους.


ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!

2 σχόλια:

iliask είπε...

Πολλά συγχαρητήρια και από μένα για τους νέου μηχανικούς!!!!

Haris Andreopoulos είπε...

Να είσθε καλά, σας ευχαριστούμε πολύ!