Πέμπτη 15 Μαΐου 2008

Λύκειο Αρμενίου: Πρόγραμμα επιχειρηματικότητας













Η αξία της οικονομικής ενημέρωσης

* Μίλησε στους μαθητές ο οικονομικός
συντάκτης της «Ε» κ. Δημ. Νούλης


Για την αξία που έχει η οικονομική ενημέρωση, η οποία προσφέρεται στους επιχειρηματίες, αλλά και τους απλούς πολίτες, μέσα από τις ειδικές σελίδες των εφημερίδων, ή / και τις ειδικές εκπομπές του ραδιοφώνου ή της τηλεόρασης, μίλησε στους μαθητές του Λυκείου Αρμενίου ο οικονομικός συντάκτης της «Ελευθερίας» και αρχισυντάκτης οικονομικών περιοδικών του ομώνυμου δημοσιογραφικού Οργανισμού, κ. Γεώργιος Νούλης, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος του σχολείου, εγκεκριμένου από το υπ. Παιδείας.

Το πρόγραμμα που υλοποιήθηκε στο Λύκειο Αρμενίου έχει το τίτλο «Οικονομική – επιχειρηματική ενημέρωση μέσω των γραπτών και ηλεκτρονικών μέσων μαζικής ενημέρωσης (Μ.Μ.Ε.) και των «πυλών» (portals) του διαδικτύου. Καταγραφή των κυριοτέρων οικονομικών Μ.Μ.Ε.», με υπεύθυνο – συντονιστή, τον καθηγητή του σχολείου κ. Χάρη Ανδρεόπουλο.

Πρόκειται για ένα από τα είκοσι συνολικά προγράμματα «Οικονομίας – επιχειρηματικότητας» που ενέκρινε το ΥΠΕΠΘ για τη φετεινή χρονιά για τα σχολεία όλης της χώρας, τις παραμέτρους του οποίου ανέλυσε και συζήτησε διεξοδικά με τους μαθητές (παρουσία του συντονιστή καθηγητή και του διευθυντή του σχολείου κ. Αριστ. Κωτούλα) ο κ. Γιώργος Νούλης, ένας από τους εμπειρότερους και εγκυρότερους δημοσιογράφους του οικονομικού ρεπορτάζ στη θεσσαλική περιφέρεια.

* Ως σκοπός του προγράμματος τέθηκε η κατανόηση και η μελέτη της έννοιας της αγοράς και του ρόλου της λειτουργίας της επιχείρησης στη καθημερινή ζωή και η καλλιέργεια του πνεύματος της επιχειρηματικότητας για την ανάπτυξη ιδεών και τη μετατροπή τους σε καινοτόμες πράξεις. Ενώ ειδικός στόχος του προγράμματος ήταν να ενημερωθούν οι μαθητές, τόσο για την αξία που έχει η πληροφόρηση για ένα σύγχρονο επιχειρηματία, όσο για ποικίλες δυνατότητες της δικής τους ενημέρωσής επί θεμάτων οικονομίας και επιχειρηματικότητας, μέσω των εξειδικευμένων μέσων μαζικής ενημέρωσης (Μ.Μ.Ε.)

* ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ ΤΗΣ "Ε" κ. ΓΙΩΡΓΟ ΝΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ" ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ







Δεν υπάρχουν σχόλια: