Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

To Βιβλίο των Νέων της Ευρώπης στο Γυμνάσιο Αρμενίου


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΘΗΚΕ ΚΑΙ ΔΙΑΝΕΜΗΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Το Βιβλίο των Νέων της Ευρώπης

* Αφιερωμένη σε θέματα υγείας, καταναλωτικής αγωγής
και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης η φετεινή έκδοση



Αφιερωμένη στην ενημέρωση των μαθητών για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους σε θέματα υγείας, καταναλωτικής αγωγής και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, είναι η νέα έκδοση (2008 – 2009) της σειράς «Το Βιβλίο των Νέων της Ευρώπης», το οποίο παρουσιάσθηκε και διανεμήθηκε στους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου Αρμενίου που συμμετέχουν σε προγράμματα περιβαλλοντικής αγωγής τα οποία συντονίζει ο καθηγητής του σχολείου, κ. Χάρης Ανδρεόπουλος.

Το βιβλίο προλογίζει ο Ελληνας Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το περιβάλλον κ. Σταύρος Δήμας, καλώντας τους μαθητές να υιοθετήσουν τις χρήσιμες υποδείξεις και συμβουλές που περιέχει, έτσι ώστε να συνηθίσουν να κάνουν φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές στη καθημερινή τους ζωή, διαδραματίζοντας ο καθένας ρόλο, μικρό, ή μεγαλύτερο, σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας.

Στο δικό του μήνυμα ο υπ. Παιδείας κ. Ευρ. Στυλιανίδης, καλεί τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας - εκπαιδευτικούς και μαθητές – να αγκαλιάσουν την παρούσα έκδοση του Βιβλίου των Νέων της Ευρώπης προκειμένου να αποκομίσουν γνώσεις και να επιλύσουν απορίες, να προβληματισθούν σε καίρια θέματα, όπως το περιβάλλον και η καταναλωτική αγωγή, να αφυπνισθούν και τελικά να αποφασίσουν υπεύθυνα. Γιατί, όπως τονίζει ο κ. Στυλιανίδης, από τις αποφάσεις της νέας γενιάς εξαρτάται το μέλλον του τόπου μας, αλλά και το μέλλον της Ευρώπης».

* Το βιβλίο, το οποίο πέραν της γνωστικής ύλης για θέματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. καταναλωτικής αγωγής και αγωγής υγείας, περιέχει και μαθητική ατζέντα (σχολικό ημερολόγιο της τρέχουσας χρονιάς, ένθετα για καταχώρηση του ωρολογίου προγράμματος μαθημάτων, πρόγραμμα εξετάσεων, μέχρι και κατάλογο των ανωμάλων ρημάτων της αγγλικής γλώσσας), εκδίδεται από τη Γενική Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με υπεύθυνο για την Ελλάδα τον Οργανισμό «Generation Europe» (
http://www.generation-europe.org/).

Δεν υπάρχουν σχόλια: