Σάββατο 9 Μαΐου 2009

Δημοσιογραφία: Σπουδές και προπτικές



ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
«ΑΓΩΓΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ» ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ
Οι σπουδές και οι προοπτικές για

το δημοσιογραφικό επάγγελμα

* Ομιλητής ο δημοσιογράφος της «Ε» κ. Δημ. Χατζηευθυμίου

Για τις σπουδές που απαιτούνται για την άσκηση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος και για τις προοπτικές που διανοίγονται στο χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης (ΜΜΕ), ενημερώθηκαν οι μαθητές του Γυμνασίου Αρμενίου σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Αγωγής Σταδιοδρομίας», με ομιλητή τον δημοσιογράφο, αρχισυντάκτη της «Ελευθερίας» κ. Δημήτρη Χατζηευθυμίου.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το θεσμικό πλαίσιο της άσκησης του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, τις προϋποθέσεις ασκήσεώς του, καθώς, επίσης, και τον σημαντικό ρόλο τον οποίο διαδραματίζουν τα Μ.Μ.Ε., τόσο ως στοιχεία της δημοκρατικής λειτουργίας της κοινωνίας για το αγαθό της ενημέρωσης που προσφέρουν και του ελέγχου που ασκούν στα όργανα διακυβέρνησης, όσο και ως φορείς – τα ίδια – της λεγόμενης 4ης εξουσίας.

Τον κ. Χατζηευθυμίου καλωσόρισε και παρουσίασε στους μαθητές ο διευθυντής του σχολείου κ. Αριστ. Κωτούλας, ευχαριστώντας τόσο αυτόν, όσο και το Μορφωτικό Ιδρυμα της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας (ΕΣΗΕΘ) για την ανταπόκριση, και κατά τη φετινή χρονιά, στην πρόσκληση συνεργασίας που τους απηύθυνε το σχολείο για την υλοποίηση της συγκεκριμένης εκπαιδευτικής δράσης.

* Ευρύτερος σκοπός του προγράμματος, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας και υλοποιείται από τους καθηγητές του σχολείου κ.κ. Χάρη Ανδρεόπουλο και Μαρία Τασούλα, είναι να κατανοήσουν και συνειδητοποιήσουν οι μαθητές τον κοινωνικό ρόλο που διαδραματίζει η δημοσιογραφία ως επάγγελμα, αλλά και ως λειτούργημα στην υπηρεσία της ενημέρωσης του πολίτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: