Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Προγράμματα περιβαλλοντικής αγωγής στο σχολείο μας


ΠΛΟΥΣΙΟΣ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΧΡΟΝΙΑ

Περιβαλλοντικές δράσεις
στο σχολείο μας *

Διατηρώντας τη παράδοση των τελευταίων ετών στην υλοποίηση προγραμμάτων αιχμής στην περιβαλλοντική εκπαίδευση, οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου Αρμενίου, σε εκδήλωση που έγινε παρουσία του διευθυντή του σχολείου κ. Αριστ. Κωτούλα και του συλλόγου καθηγητών, παρουσίασαν τις εργασίες που πραγματοποίησαν στη διάρκεια της φετινής χρονιάς..

Το ένα πρόγραμμα με τίτλο «Η ανασύσταση της λίμνης Κάρλας», το οποίο συντόνισαν οι καθηγητές κ.κ. Παν. Βογιατζής και Κλεοπάτρα Μασούρα, έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές του Λυκείου που συμμετείχαν να ενημερωθούν για την ιστορία της λίμνης από τον ενενηντάχρονο ψαρά κ. Αντώνη Θεοχαρόπουλο και για τη πορεία των έργων αποκατάστασης του υγρότοπου από τον τεχνολόγο μηχανικό της Ειδικής Υπηρεσίας του ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Γεωρ. Καβούρη. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε και έκθεση με παλαιές και νέες φωτογραφίες του υγροτόπου.

* Το άλλο πρόγραμμα με τίτλο «Οικολογική κρίση και Θεολογία», το οποίο συντόνισαν οι καθηγητές κ.κ. Δημ. Πέγκας και Χάρης Ανδρεόπουλος, υλοποιήθηκε από μαθητές του Γυμνασίου και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του σχολείου (http://gym-armen.lar.sch.gr/, σε μορφή power point), αναδεικνύοντας την προσέγγιση της ορθόδοξης θεολογίας, βάσει της οποίας το οικολογικό πρόβλημα δεν είναι «τεχνικό», αλλά πνευματικό, καθώς είναι απότοκο της ανθρωπολογικής κρίσης.
* Δημοσίευση στην "Eλευθερία", 8.6.2009, σελ. 22

Δεν υπάρχουν σχόλια: