Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Eκθεση εργασιών τεχνολογίας 2009


Tις εργασίες τους στο μάθημα της Τεχνολογίας παρουσίασαν σε έκθεση που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο οι μαθητές της Α’ και Β’ τάξης του Γυμνασίου Αρμενίου, αναδεικνύοντας τα ταλέντα τους στις κατασκευές, ως μικροί μηχανικοί..

Το μάθημα δεν ανήκει στα «παραδοσιακά» μαθήματα αλλά αποτελεί ένα αντικείμενο στο οποίο αποκρυσταλλώνεται μια νέα εκπαιδευτική φιλοσοφία και στοχεύει στη καλλιέργεια πρακτικών ικανοτήτων που αναπτύσσονται κατά το στάδιο κατασκευής των διαφόρων αντικειμένων από τον μαθητή. Ετσι οι μαθητές του σχολείου με την καθοδήγηση του καθηγητή τους, μηχ/γου μηχανικού και θεολόγου, κ. Χάρη Ανδρεόπουλου, αξιοποιώντας τα πολυσύνθετα ταλέντα τους και εξωτερικεύοντας ο καθένας το μεράκι του πραγματοποίησαν εντυπωσιακές κατασκευές ομοιωμάτων ιερών ναών, μοναστηριών, αυτοκινήτων, αεροπλάνων, τρένων, κατοικιών - πολυκατοικιών, γεφυρών, κλπ.

Παράλληλα οι μαθητές μέσω της εργασίας αλλά και της θεωρητικής διδασκαλίας απέκτησαν εμπειρία και γνώσεις στη μεθοδολογία επίλυσης τεχνολογικών προβλημάτων. Και επειδή οι τεχνολογικές γνώσεις αυτές σχετίζονται άμεσα με την αξιοποίηση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και του διαδικτύου, δημιούργησαν από πέρυσι, με τη βοήθεια του καθηγητή τους, ιστολόγιο (http://gym-armen.blogspot.com/ ), τόσο για την παρουσίαση των εργασιών τους, όσο και ευρύτερα των δραστηριοτήτων του σχολείου τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: